GRATIS VERZENDING VANAF 75 EURO
STIJL & COMFORT
PREMIUM ACCESSOIRES
SNEL BEREIKBAAR

8 MUSTHAVES voor je PUPPY

  • Geplaatst op
  • Door Hondenboetiek
  • Geplaatst in Puppy
8 MUSTHAVES voor je PUPPY

Verwelkom je binnenkort een puppy in je huis en ben je je volop aan het voorbereiden?
Super! Want een goede voorbereiding is zeker belangrijk.
Wat heeft een puppy allemaal nodig? Ontdek in deze blogpost de 8 musthaves die zeker op je puppychecklist moeten staan.

Ben je van plan om een puppy aan te schaffen?
Leuk! Maar wat heb je nu allemaal nodig voor jouw kleine pup thuis komt? 

 

1) Halsband en leiband

Vele mensen denken dat een halsband en een leiband bij een puppy nog niet nodig zijn. Het klopt dat je puppy in het begin niet verder zal gaan dan uw tuin. Toch is het belangrijk dat je hond reeds went aan het dragen van een halsband en riem. Voorzie voor de halsband de juiste maat. Dit wil zeggen dat je nog één vinger ruimte moet hebben maar de halsband ook niet over het hoofd van de puppy kan afglijden.

 

2) Een hondenmand

Rust en slaap is het allerbelangrijkste voor je puppy. Je hond heeft ongeveer 16 tot 18 uur slaap nodig per dag. Dit heeft hij/zij nodig om te groeien en om alle prikkels te verwerken. Daarom is het belangrijk om te investeren in een comfortabel mandje. Zorg dat deze op een rustige plek ligt. Zo heet je hond een veilig plekje waar hij tot rust kan komen.

 

3) Voer- en drinkbak

Natuurlijk moet je puppy eten en drinken. Je kan voer- en drinkbakken in verschillende maten, materialen en kleuren kopen. Roestvrijstalen materialen worden aanbevolen omdat ze hygiënischer zijn en gemakkelijk zijn schoon te maken. Een tip: koop je voer-en drinkbak niet te klein. Zodra je puppy groeit is het gemakkelijk dat je geen nieuwe bakken moet aanschaffen.

 

4) Eten en snacks

Er bestaat niet zoiets als het beste hondenvoer. Het beste hondenvoer voor jouw pup is iets wat je zelf zal ontdekken. Het is wel aan te raden om bij thuiskomst van je pup de eerste paar dagen het zelfde hondenvoer te geven als de fokker deed. Er verandert al heel veel voor je pup en van nieuwe voeding kan de buik van slag geraken. Na een paar dagen kun je overschakelen op het hondenvoer van jouw voorkeur.
Snacks kun je gebruiken om je puppy te trainen. Dit is een goed beloningsysteem.

 

5) Speelgoed

Speelgoed is de manier om je puppy te socialiseren en te voorkomen dat je meubels een kauwtarget zijn. 
Belangrijk bij het uitkiezen van speelgoed is de grootte. Zo moet je speelgoed 2 keer zo groot zijn als de bek van je hond. Zo voorkom je het risico tot verstikking van je puppy. Ook is het belangrijk om je puppy nooit zonder toezicht achter te laten. Wanneer je puppy er in slaagt om speelgoed kapot te kauwen levert dit ook verstikkingsgevaar op. Wanneer je merkt dat het speelgoed tekenen van slijtage vertonen, gooi je het speelgoed beter weg om risico's te vermijden.

 

6) Verzorgingsmateriaal

De verzorging van je puppy is belangrijk zodat zijn vacht gezond en netjes blijft. Er zijn speciale hondenborstels of kammen voor de vachtverzorging verkrijgbaar. Wanneer je hond vaak verzorgd wordt, raakt hij hierdoor meer gewend aan aanrakingen en het worden opgetild.

 

7) Hondendeken

Een vaak vergeten hondenartikel is het hondendeken. Toch is dit enorm handig. Hierdoor kun je je auto beschermen tegen vuil, vochtigheid en dierenharen. Een extra voordeel, een autodeken is vaak zacht waardoor je hond nog comfortabeler ligt!
 

8) Poepzakjes

Het bijhebben van poepzakjes tijdens het wandelen met je hond is verplicht. Je kan een poepzakjeshouder kopen om aan de riem te hangen. Zo vergeet je ze nooit!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
GRATIS VERZENDING VANAF 75 EURO
STIJL & COMFORT
PREMIUM ACCESSOIRES
SNEL BEREIKBAAR