GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO
STIJL & COMFORT
PREMIUM ACCESSOIRES
SNEL BEREIKBAAR

Hoe een bench correct gebruiken?

  • Geplaatst op
  • Door Hondenboetiek
Hoe een bench correct gebruiken?

Een bench is een fantastisch hulpmiddel wanneer deze correct gebruikt wordt. Het moet en kan voor je hond de plek, de veilige haven en de plaats zijn om zich even terug te trekken. En soms kan het ook de plek zijn waarvan jij vindt dat het goed is als hij daar even blijft.

Het is een misvatting dat een bench enkel gebruikt kan worden voor het langdurig opsluiten van je hond. Ontdek in dit artikel waarom een bench juist een favoriete plek van jouw hond kan worden.

Waarvoor gebruik je de bench?

De bench heeft als voornaamste reden een vaste, veilige rustplek creëren. Dit is de plek waar jouw hond even tot rust kan komen. Hier kan de hond zich terugtrekken om te ontspannen, niet overprikkeld te raken waardoor je hond dus stressvrij is. In een bench hoeft je hond even niet te waken wat het een extra veilig gevoel garandeert. Misschien heb je gemerkt dat de voornaamste redenen voor het gebruik van een bench, een open bench vereisen. Het is zo dat een bench het grootste deel van de tijd open staat.
De laatste functie is de bekenste. Namelijk even je hond opsluiten. Dit kan nodig zijn wanneer je hond tot rust moet komen, of voor zijn eigen veiligheid even beter in de bench kan.

 

Hoe introduceer je de bench aan jouw hond?

Maak de bench comfortabel met een zacht kleed of kussen, geef je hond de tijd om de bench even zelf te ontdekken. Laat je hond zelf beslissen of hij zijn nieuwe bench wil ontdekken of niet. Je kan je hond wel stimuleren door zijn favoriete speelgoed of enkele snoepjes in de bench te leggen. Een andere tip is om de voerbak van je hond er in te zetten. 

Wanneer je hond in de bench gaat, beloon met je stem. Als je je hond wilt trainen om in de bench te gaan kun je op dit moment met een vriendelijke stem ‘plaats’ zeggen. Laat je hond de bench uitlopen wanneer hij dit wil.

 

Waar plaats ik de bench?

De beste plek is een plek waar weinig prikkels zijn en de hond met rust wordt gelaten. Geen prominente plek waar jij steeds je hond kan zijn en hij/zij jou steeds kan observeren. Je hond mag we zicht hebben op de ruimte (bijvoorbeeld de woonkamer). Plaats de bench niet te dicht bij lawaai (bijvoorbeeld vlak aan de televisie, kinderspeelkamer of voor een raam.

 

Benchtraining

Als uw hond makkelijk uit zichzelf in de bench gaat kan de echte ‘benchtraining’ beginnen. Het beste moment voor benchtraining is na een wandeling of speelsessie. Hierdoor is de kans groot dat hij een rustmomentje nodig heeft. Sluit het deurtje van de bench eerst voor korte periodes. Dit kun je stilaan opbouwen naar steeds langere periodes. Wanneer je hond begint te piepen, blaffen of krabben. Het is belangrijk om dit gedrag voor te zijn. Laat je hond op tijd uit de bench. Blijf er op begin ook steeds bij. Wanner je merkt dat je hond op zijn gemak ligt kan je even de ruimte verlaten.
Geef je hond iets om op te kluiven bijvoorbeeld een kauwspeeltje van Kong. 

Wanneer je hond de bench associeert met een fijne plek, kun je hem vanaf nu inzitten op momenten dat jij het nodig vind. Het is niet de bedoeling om je hond voor lange tijd in een bench te laten wanneer je bijvoorbeeld moet werken. Een bench is een tijdelijk hulpmiddel.

 

Aandachtspunten voor het gebruik van de bench:

- Gebruik de bench niet als straf, anders is een negatieve associatie snel gemaakt.
- Gebruik de bench niet op het moment dat jouw hond net nood heeft aan actie, want dan zal hij er      proberen uit te komen.
- Zorg dat kinderen het rustmoment in de bench niet verstoren. Laat ze niet met hun handen door de tralies de hond plagen.
- Maak de bench gezellig met allerlei knuffels en een zachte mand
- Laat je hond niet langer in de bench dan dat hij zijn behoefte kan ophouden. 

 

Ronde bench

 

 

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=modern theme=dark color=#1c2841 show=yes view=slider amount=4 width=manual width_amount=280px height=290px interval=5000 language=nld]
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
GRATIS VERZENDING VANAF 50 EURO
STIJL & COMFORT
PREMIUM ACCESSOIRES
SNEL BEREIKBAAR