GRATIS VERZENDING VANAF 60 EURO
STIJL & COMFORT
PREMIUM ACCESSOIRES
SNEL BEREIKBAAR
Tips en adviezen voor jouw hond?

Gaan lopen met je hond, waar rekening mee houden?

 • Geplaatst op
 • Door Hondenboetiek
 • Geplaatst in lopen, sport
Gaan lopen met je hond, waar rekening mee houden?

Honden houden van beweging. Het is dus een goed idee om je eigen sportieve uitstappen samen met je hond te doen. Dit is echter niet altijd een volledig alternatief voor het wandelen met je hond. Het lopen met je hond is vooral interessant om de conditie van de hond te verbeteren maar biedt minder prikkels aan dan een wandeling. Het zijn dus twee aparte activiteiten. Sommige hondenrassen zijn heel gebaat bij een loopje af en toe waar andere daar meer schade dan voordeel uit kunnen halen. Hou hier rekening mee indien je droomt van lange looptochten samen met je hond

Hoe vervoer je uw hond veilig moet de wagen?

 • Geplaatst op
Hoe vervoer je uw hond veilig moet de wagen?

Het is leuk om je hond mee te nemen op een tripje én dan ter plaatse een leuke wandeling te maken.
In België legt de wet geen verbod op om je hond te vervoeren in je wagen. Ook is er geen specificatie terug te vinden in de wet van hoe je uw hond best meeneemt. Logisch is wel dat je hond stabiel zit of ligt, en niet vooruitvliegt als je plots kort moet remmen. Ook wordt het zicht van de hond best op geen enkel moment belemmert. Dat je uw hond nooit mag achterlaten alleen in de wagen bij het minste warmer weer lijkt evident maar ieder jaar worden hier meldingen van gemaakt. Vermijd dit dus absoluut.

Hoe bijtgedrag bij een puppy afleren?

 • Geplaatst op
 • Door Hondenboetiek
 • Geplaatst in bijtgedrag, kauwen
Hoe bijtgedrag bij een puppy afleren?

Iedereen die een puppy in huis heeft of er een gehad heeft, weet dat er in de eerste maanden weinig veilig is in de omgeving van een puppy. Je nieuwe schoenen, de houten tafelpoten, allemaal interessant om gesloopt te worden door je lieverd. Vooral tijdens de tandwissel (rond de leeftijd van 4 à 5 maanden) zal je merken dat jouw puppy extra veel wil bijten. Net zoals bij kleine kinderen kan dat voor een ongemakkelijk gevoel zorgen. Na 7 maanden hebben de meeste pups de overgang van het melkgebit naar een volwassen gebit doorstaan.

Welke hondenmand kies ik het best voor mijn hond?

 • Geplaatst op
 • Door Hondenboetiek
Welke hondenmand kies ik het best voor mijn hond?

Om de gezondheid van je hond optimaal te houden, is het belangrijk dat je hond een comfortabele en veilige slaapplaats heeft in je huis. Volwassen honden slapen immers ongeveer 12 tot 14 uur per dag. Senior honden hebben vaak wat meer slaap nodig, zij slapen meestal 16 tot 18 uur. Een goede hondenmand is noodzakelijk om die goede rust te verzekeren. Graag merken we op dat je best pas investeert in een deftige mand zodra je hond de leeftijd van 8-9 maanden heeft bereikt. Vanaf die leeftijd vermindert het bijtgedrag en zal de zindelijkheidstraining op zijn einde gekomen zijn.

3 hulpmiddelen om veiliger met de hond te wandelen als het donker is.

 • Geplaatst op
 • Door Hondenboetiek
3 hulpmiddelen om veiliger met de hond te wandelen als het donker is.

Het is algemeen geweten dat een lange wandeling met je hond voor vele zaken heilzaam is. Voor de fysieke en mentale gezondheid van het baasje maar ook voor deze van de hond. Naast het kwijt kunnen van energie, zijn er nog een aantal redenen waarom een dagelijkse (lange) wandeling met Je hond noodzakelijk is. Een hond heeft immers dagelijks nood aan nieuwe indrukken waardoor hij mentaal uitgedaagd wordt. Dit zorgt ervoor dat je hond geen stressgedrag gaat vertonen. In de zomer kunnen veel mensen s ’avonds na het werk probleemloos op de baan. De zomer zorgt immers voor veel licht tot in de late uren. In de herfst en in de winter is dit echter een heel ander verhaal. Daarom is de grootste tip om veilig te wandelen dat zowel baasje maar alsook de hond goed verlicht zijn. Voor het baasje bestaan er voldoende winkels waar een fluohesje en een goede nachtlamp, in diverse vormen, aan te kopen zijn. De juiste verlichting accessoires voor honden is een iets moeilijkere zoektocht. Hieronder worden drie heel interessante hulpmiddelen opgesomd waardoor je hond zal opgemerkt worden tijdens de late avonduren, alsook bij schemeravonden.

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=modern theme=dark color=#1c2841 show=yes view=slider amount=4 width=manual width_amount=280px height=290px interval=5000 language=nld]
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
GRATIS VERZENDING VANAF 60 EURO
STIJL & COMFORT
PREMIUM ACCESSOIRES
SNEL BEREIKBAAR